Wat is er van ons geworden na de diensttijd?

ROELOF ERINGA

Na dienst ben ik al snel als gereedschapmaker/onderhoudsmonteur aan het werk gegaan bij Gispen-Staalmeubel in Roden. Tot 1980. Daarna twee jaar gewerkt bij Zeevenhoven, ook in Roden, als monteur grondverzetmachines en hydraulische kranen enz.
In 1982 wegens de malaise in de bouw ontslag gekregen daar. Na 2 jaar werkloos te zijn geweest ben ik gaan werken in het technisch onderwijs. Zes jaar lang ben ik naar de avondschool gegaan om de benodigde papieren te behalen. Ik geef les aan het lager technisch onderwijs, inmiddels heet dat VMBO. Daar werk ik nog steeds, bij CSG De Hamrik in Groningen, als leraar Metalektro.
In 1978 ben ik getrouwd met Tinie, en met haar ben ik nog steeds samen. We wonen in Roden, Drenthe, en hebben twee dochters die inmiddels al weer in de twintig zijn.
We hebben een motorkruiser waar we zomers mee door Nederland varen. Vanaf Friesland gaan we meestal via de Randmeren of door de polders naar Amsterdam. Dan via het Groene Hart naar Utrecht. Afgelopen zomer zijn we de Linge op geweest.
Dan Via de Lek en de Neder-Rijn naar Arnhem, en met de stroom mee de IJssel af.
Overdag bezoeken we de steden, daar kunnen de dames winkelen. S`avonds liggen we vaak voor anker op een grindgat o.i.d., kunnen we zwemmen en vissen.
Over mijn hobby`s, vissen en aquarium heb ik twee websites: www.aquariaroden.nl en www.visnetnoord.nl
Het is al weer een tijdje geleden dat ik in Ermelo en Harderwijk ben geweest. Tijden de opleiding moesten we ook wachtlopen bij de Jan van Nassau kazerne. Inmiddels is dat geen kazerne meer maar er staan nu appartementen. Een nicht van mij woont daar nu in een van die appartementen.
Ook de kazerne in Zuidlaren is omgebouwd tot woonomgeving.
Hier laat ik het voorlopig maar bij.

TOP

Roelof Eringa

 

EN TOEN?
HOME | SROKI | 44PAINFBAT | opherhaling | en toen