Hallo oude NATO- en andere stompen.
Het is al weer een mooie poos geleden dat we een briefje thuis kregen met daarbij een kaartje voor de bus.
Vanuit Zevenhuizen (Gr.) moest ik naar Groningen voor de keuring. Daar werd ik geschikt geacht om de militaire dienstplicht te kunnen vervullen.
Enige tijd later werd ik zelfs uitgenodigd voor een tweedaagse keuring in kamp Waterloo bij Amersfoort. Men zag daar wel wat in mij als sergeant en ik werd geplaatst op de School voor Reserve Officieren en Kader Infanterie, SROKI.
De opleiding vond plaats in de Jan van Schaffelaer-Kazerne in Ermelo. Ik werd lichting 72-3 en moest mij daar in mei 1972 melden.
Na de opleiding, okt. 1972, ben ik overgeplaatst naar het 44e Pantser infanterie bateljon te Zuidlaren. Twintig kilometer vanaf mijn ouderlijk huis. Als het enigzins mogelijk was sliep ik thuis. Reed met mijn motor, een BMW R50 , op en neer.
Ik werd daar ingedeeld bij de C-compagnie met als CC kapitein Triling. Eerste oefening Entre-Nous, en daarna naar de commando`s in Roosendaal, oefening Pantserstorm.
Al snel daarna werd ik overgeplaatst naar de school-compagnie.
Als instructeur twee keer bij de opleiding van een compagnie betrokken geweest. Eerst de Bravo-compagnie met als CC kapitein de Boer. Daarna de Alfa-Compagnie met Luitenant de Beer, commando, als CC. Of was het andersom??
Aan mijn makkers van toen heb ik goede herinneringen. Maar ik heb bijna geen kontakt meer met van hen (jullie).
Door de site dienstmakkers.nl heb ik weer met verschillende mensen contact gekregen.
In de loop der tijd zijn de herinneringen vervaagd en de namen van veel maten op de foto`s ben ik vergeten.
Met deze site wil ik proberen het plaatje weer compleet te krijgen. Weet je wie er op de foto`s staan, heb je foto`s of verhalen uit die tijd, stuur ze naar mij en dan plaats ik ze op de site.
En wil je nog wat kwijt over jezelf en hoe het je vergaan is na de dienstplicht dan plaats ik dat in de rubriek: en toen.
Roelof Eringa.

Roelof Eringa
anno 1972


en anno ?
REAGEREN ?
mail naar :
roelof@eringaroden.nl
 

MIJN DIENSTTIJD - HOME
HOME | SROKI | 44PAINFBAT | op herhaling | en toen