VISCASSEROLE STEFANIE

HOME | terug naar RECEPTEN

Viscasserole Stefanie

Ingrediënten:

2 grote aardappelen
2 grote uien
250 gram kabeljauwfilet
250 gram zalmfilet
250 gram inktvis
500 gram tomaten
Tijm, cayennepeper (heet hè)
Zout, teentje knoflook

 
Dit recept won ooit een receptenwedstrijd van de Waterkampioen.
De eerste keer dat ik dit zou gaan maken wilde ik de kabeljauw vervangen door zelf gevangen snoekbaars. Het viel toen niet mee er eentje te vangen. Toen ik eindelijk eentje gevangen had kon ik het recept gaan maken.
Ik had nog niet eerder cayennepeper gebruikt en vond het wel wat op paprikapoeder lijken.
Dus een mooi laagje erop, met alle gevolgen van dien.
Roelof.

Een kookpot van ca. 2 liter royaal insmeren met boter.
Aardappelen schillen en in blokjes op de bodem strooien. Dan bedekken met de in ringen gesneden uien.
Overgieten met water tot alles net onder staat.
Zout en peper toevoegen en een kwartier laten sudderen op een laag pitje met gesloten deksel.
Dan de tomaten in schijven toevoegen.
Snij de kabeljauw en de zalm in blokjes en de inktvis in ringen. Dit bovenop de tomaten leggen.
Cayennepeper, tijm, knoflook en zout naar smaak toevoegen.
Deksel op de pot en nog twintig minuten zacht laten stoven.
Warm opdienen in een diep bord of grote kom.
Wordt `t best verorberd met stokbrood en een droog wit wijntje.

Variaties:

Je kunt verschillende vissoorten gebruiken.
Zelf gebruik ik meestal zelfgevangen vis zoals: baars, snoekbaars en paling. Dat vul ik aan met een blikje makreel of sardines in tomatensaus.
Ook een bakje "fruits de mer" van
Albert Hein doet het erg goed. Hierin zitten allerlei schelpdieren, garnalen en inktvis .

Smakelijk eten.


Er zijn ook koks die het lege sardinesblikje overboord gooien!
Een jaartje later is het dan mooi begroeid met mossels.
(gevangen tijdens het vissen op snoekbaars.)